Maak uw thuismenu compleet met een bijpassend 4 gangen wijnarrangement!
De wijnen zijn geselecteerd door Paul Holman van Plaisir du Vin.

WIJNBESCHRIJVING THUISMENU 1 T/M 5 DECEMBER

MAKREEL 
Aardappelsalade I geroosterde venkel I gebrande noten I jalapeño crème I limoen verveine vinaigrette
Wijn: Nebla, Verdejo (druif), Rueda, Spanje
Een zeer aantrekkelijke strogele wijn met groene tinten. Een bouquet van venkel en vers gemaaid gras maar ook met volop tropisch fruit (ananas en mango). De afdronk is vol rond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.

VELOUTÉ GEROOSTERDE PASTINAAK
Romige pastinaaksoep I prei I tijm oregano olie I chorizo I knoflook croutons
Wijn: Artimone, Grillo (druif), Puglia, Italië
De Artimone Grillo heeft een bleek gele kleur met een lichtgroene schittering. In de geur heerlijke aroma’s  van tropisch fruit en frisse tonen. Aangename tonen van perzik en peer, afgerond met een tint van tropisch fruit.


GEROOKTE BAVETTE
Bataat I bloemkool I crème kikkererwten I gemarineerde tomaat I chimichurri
jus
Wijn: Les Cépages, Pinot Noir (druif), Languedoc, Frankrijk
Het sap wordt kort gelagerd op eiken vaten waardoor hij zijn frisheid en jeugdigheid behoudt. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur. Direct merkbaar is de Pinot Noir druif en dat geeft indrukken van wilde aardbeien, rijpe frambozen, kersen en iets van geroosterd hout. De smaak is intens en rijp met veel rood fruit en wat tonen van zachte tannines. Veel rijkdom van rozen met daarbij wat lichte specerijen wat alles in balans brengt.

CHOCOLADE
Taartje harde wener I mousse pure chocolade I amarene kers I gel mandarijn & Grand Marnier I Zwitserse room & kers
Wijn: Starlino, Vermut, Piëmonte, Italië
Deze zoete vermouth is rijk van smaak en wordt gemaakt van een blend van wijnen uit Piëmonte die deels gelagerd worden in Kentucky bourbon vaten. De infusie met vanille zorgt voor verleidelijke vleugjes rozijnen, sinaasappel, thee, johannesbrood en nootmuskaat en de afdronk is mooi in balans met een bittertje en venkel.