Volledige instructie komt dinsdag 13 april online

Voorbereiding

  • Wij adviseren u de instructies eerst helemaal door te lezen en de aangegeven stappen te volgen.
  • Bewaar het dessert en/of kaas in de koeling tot een half uur voor consumptie.
  • U kunt alvast ter voorbereiding uw oven voorverwarmen op 200 graden*.
  • Bak de witte en bruine broodjes af in 6 minuten.
  • Zet alle benodigdheden per gang bij elkaar (evt. ook de borden) en de soep alvast in een pannetje op de laagste stand op het fornuis.
  • Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

INSTRUCIE THUISMENU

VOORGERECHT


TUSSENGERECHT

HOOFDGERECHT


DESSERT

 

INSTRUCTIE VEGETARISCH MENU

VOORGERECHT

CARPACCIO COEUR DE BOEUF : Tête de Moine I gebrande avocado I shiitake I radijs I rucola olie

Stap 1:             Indien gewenst plaatst u het gerecht over op een ander bord naar keuze.
Stap 2:             Schud de rucola olie (Tv) en gebruik deze naar wens.


SOEP

HOOFDGERECHT

TAGLIATELLE PESTOROOM : Courgette green egg I velderwt I geroosterde tomaat I Taggiasche olijf I pijnboompit I Parmezaanse kaas

Stap 1:             Leg de tagliatelle en de groenten in een ovenschaal.
Stap 2:             Schenk de pestoroomsaus (PV) naar wens over de tagliatelle en groenten.
Stap 3:             Verwarm het geheel in 8 minuten*.
Stap 4:             Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze  voorverwarmd zijn.
Stap 5:             Maak de (warme) borden op en garneer met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas (beide PV)


DESSERT




INSTRUCTIE ASPERGEMENU

VOORGERECHT

VELOUTÉ WITTE ASPERGES : Romige aspergesoep l asperges l gerookte kip l bieslookolie

Stap 1:          Verwarm de soep in een pannetje verder totdat deze goed warm is (niet laten koken).
Stap 2:           Schenk de soep in een diep bord en garneer met de gerookte kip (A1).
Stap 3:           Schud de bieslookolie (A1) en gebruik deze naar wens
.

HOOFDGERECHT

ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE : Asperges van De Rith I boerenachterham I ei I krieltjes I peterselie I geklaarde boter

Stap 1:           Leg de asperges, de ham en de krieltjes in een ovenschaal. Plaats het bakje geklaarde boter (A2) op het ovenrooster.
Stap 2:           Verwarm het geheel voor 10 á 12 minuten.
Stap 3:           Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze  voorverwarmd zijn.
Stap 4:           Garneer met de ei en peterselie (beide A2) en de verdeel de botersaus over of rondom uw gerecht


ALTERNATIEF – KREEFT : Hele kreeft gekookt & gekraakt I Asperges van De Rith I ei I krieltjes I peterselie I geklaarde boter

Stap 1:           Haal de plastic deksel van de botersaus (A2) en plaats de schalen in de oven (zonder aluminiumfolie).
Stap 2:           Verwarm het geheel in 8 à 10 minuten*.
Stap 3:           Plaats evt. de laatste 2 minuten uw borden ook in de oven zodat deze voorverwarmd zijn.
Stap 4:          
Maak de (warme borden op). Garneer met de ei (A2) en peterselie (A2) en de verdeel de botersaus over of rondom uw gerecht.

DESSERT

 

BISQUE : Romige schaaldierensoep I gamba's I foreleitjes I kruidentoast I rouille

Stap 1:             Verwarm de soep verder totdat deze goed warm is (niet laten koken).

Stap 2:             Schenk de soep in een diep bord en garneer met de gamba’s en foreleitjes en serveer samen met de crostini en rouille (R) on the side.

 

*Let op! Iedere oven is anders.
(Als u nog vragen heeft over allergieën, bel naar 0763034838 en vraag naar de shiftleader).